Τι κάνουμε

Το περιβάλλον του νόησις/Ίδρυση

Γιατί δημιουργήσαμε το «νόησις»; Επειδή στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας βρίσκεται ο μαθητής και η μαθήτρια. Ως μία ξεχωριστή και αυθύπαρκτη προσωπικότητα η οποία σε αυτό το τόσο κρίσιμο για την πορεία της ζωής της σταθμό χρειάζεται να ανακαλύψει πρωτίστως τον ίδιο της τον εαυτό, τις ικανότητές της, τις δικές της ξεχωριστές επιθυμίες. Να γνωρίσει ποια είναι, τι πραγματικά θέλει και πώς μπορεί να το πετύχει. Η πολυετής διδακτική μας πείρα δίδαξε πρωτίστως σε εμάς πως ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια μπορεί να πετύχει το στόχο του/της, αρκεί να βρεθεί στο εκπαιδευτικό εκείνο περιβάλλον το οποίο απελευθερώνει τη δύναμη του νου. Σε εκείνο το περιβάλλον στο οποίο, για να θυμηθούμε τον Πλούταρχο, το μυαλό, ο νους και η σκέψη δεν αντιμετωπίζεται ως ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά ως μία φωτιά που πρέπει να ανάψει. Για αυτό τον Αύγουστο του 2016 δημιουργήσαμε το Νόησις. Γιατί πιστεύουμε στη δύναμη της νόησις και στη σπίθα που κρύβει κάθε παιδί μέσα του.

ΤΜΗΜΑΤΑ

Εξειδικευμένα τμήματα Νέων Ελληνικών/Λογοτεχνίας [Έκθεση] για μαθητές και μαθήτριες θετικών σπουδών, σπουδών οικονομίας και πληροφορικής, ΕΠΑΛ.

Τα μαθήματα τα διδάσκουν καθηγητές που πέρα από την πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση είναι οι ίδιοι συγγραφείς βιβλίων και επιστημονικών άρθρων, δίνουν διαλέξεις και ομιλίες σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια

• Κάθε χρόνο το 85% των μαθητών και των μαθητριών μας γράφει πάνω από 75%
• Ποτέ κανένας μαθητής και καμία μαθήτριά μας δεν «έχασε» την πρώτη επιλογή εξαιτίας της Έκθεσης
• Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας εισάγονται στην πρώτη τους επιλογή (Ιατρική, Νομική, Στρατιωτικές Σχολές, Ψυχολογία, Πολυτεχνείο κ.α.) γράφοντας άριστα στην Έκθεση

Αρχαία

Νέα Ελληνικά

Λογοτεχνία

Ιστορία

Λατινικά

Διαδικτυακά μαθήματα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΩΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας στη Μέση Εκπαίδευση

• αναπτύσσει την κριτική σκέψη
• κεντρικές αξίες όπως ο ανθρωπισμός, η πολιτική ελευθερία, η δημοκρατία, ο κριτικός στοχασμός βρίσκονται στο επίκεντρο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και δεν χάνουν ποτέ τη σημαντική θέση τους στον ευρωπαϊκό πολιτισμό,
• η γνώση της αρχαίας ελληνικής προσφέρει πληρέστερη γλωσσική επίγνωση και βαθύτερη κατανόηση της νέας ελληνικής


…και για ακόμη περισσότερους λόγους που θα ανακαλύψεις αγαπώντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, τη γλώσσα μας, στο νόησις.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ !

Παρακολουθώ μαθήματα Ιστορίας στο νόησις σημαίνει:

εμβάθυνση
• κατανόηση
• ανάλυση 
γιατί η Ιστορία απαιτεί
την όξυνση της κριτικής και αφαιρετικής ικανότητας
• τη διδασκαλία από εκείνους που τη γνωρίζουν και μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτή.
Υπεύθυνα και αποτελεσματικά!

Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Μέσα από την καθημερινή και αδιάλειπτη επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, αλλά συνάμα αναγνωρίζουμε στα βλέμματα τους τη σπίθα της δημιουργίας, την ορμή της νιότης τους και τη δημιουργική περιέργειά τους. Το ελάχιστο που οφείλουμε να τους προσφέρουμε είναι η σφαιρική και υπεύθυνη πληροφόρηση.

Το ερώτημα που τους απασχολεί, που βασανιστικά πολλές φορές τους κατατρύχει και που άλλοτε διατυπώνεται ρητά και άλλοτε άρρητα είναι το «Τι να κάνω;». Θεωρούμε πως την απάντηση θα την βρουν οι ίδιοι.

Δικό μας αμετάθετο χρέος και ευθύνη είναι να τους δείξουμε δρόμους, να τους ανοίξουμε ορίζοντες. Αλλά το σημαντικότερο είναι να τους βοηθήσουμε να γνωρίσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Γιατί αυτός θα τους πει τι πραγματικά μπορεί να τους κάνει χαρούμενους και χαμογελαστούς πολίτες.

Ολοκληρωμένους δηλαδή ανθρώπους. Και αυτός είναι ο στόχος μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο